Clauze și condiții de garanție 

Prin prezentul certificat de garanție se atestă că produsele Joinedbyfire.ro îndeplinesc parametrii și cerințele de calitate conform standardelor internaționale corespunzătoare clasei în care se încadrează. Acestea beneficiază de garanție în condițiile respectării regulilor de întrebuințare prevăzute. Perioada de garanție comercială este de 30 de zile de la data achiziției. Produsele care prezintă defecte de fabricație vor fi schimbate numai dacă nu au fost purtate. Garanția nu include produsele care prezintă defecte cauzate de lovituri, neglijență, purtare sau a utilizării neadecvate, care nu au legătură cu defectele de material sau de manoperă. Conform legii 449/2003, art.II alin.2, cumpărătorul nu poate cere înlocuirea bijuteriei din motivul pietrelor. Orice reparație la produsele aflate în termenul de garanție se va efectua în mod gratuit sau se va înlocui produsul, în condițiile OG nr.21/1992 revizuită, dacă se confirmă faptul că un defect de material sau de manoperă a reprezentat cauza unei asemenea deteriorări. În cazul în care bijuteria nu poate fi reparată, în funcție de alegerea cumpărătorului, bijuteria defectă poate fi înlocuită cu un model similar.

Această garanție atestă faptul că bijuteria este din argint 925% , aur 585% (14K) sau 750% (18K) și nu-și schimbă proprietățile în cazul utilizării corespunzătoare. Pentru bijuteriile prevăzute cu pietre (diamante, pietre prețioase și semiprețioase, zirconii), în cazul căderii acestora, producătorul sau vânzătorul le va înlocui, într-un termen rezonabil de 15 zile lucrătoare. Reparațiile de service pentru cazurile care nu sunt incluse în această garanție vor fi facturate cumpărătorului.

Precauții și recomandări

  • Vă recomandăm să feriți bijuteriile de lovituri, să deschideți cu delicatețe brățările, cerceii și colierele
  • Să purtați cu grijă bijuteriile încrustate cu pietre sau perle, deoarece este posibil ca montura acestora să nu reziste șocurilor mecanice
  • Metalul prețios își poate pierde din strălucire în timp dacă intră frecvent în contact cu agenți externi chimici (detergenți, produse de curățenie etc.). 
  • Argintul este un metal care oxidează, mai mult sau mai puțin, în funcție de factorii la care este supus (umezeală, detergenți, transpirație, temperatură). Este perfect normal să capete patină cu trecerea timpului sau în condiții de depozitare nepotrivite. Pentru a preveni oxidarea, când nu purtați bijuteriile vă recomandăm să le depozitați în cutii sau punguțe ziplock ce le vor feri de umezeală.